Keyifli Hayatın Dergisi

Lezzet Tutkunlarının Yeni Adresi

SHARE
, / 683 0
Lezzet Tutkunlarının Yeni Adresi
   

Yemeğe olan ilgisini Chef Akademi ve Italian Culinary Institue’de aldığı eğitimler ile taçlandırarak Chef in The Kitchen markasını yaratan Berker Varlık ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Gurme lezzetleri kadar şık mimarisiyle de dikkat çeken Chef in The Kitchen’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Çocukluğundan beri yemeğe ilgisi olan ve bu alanda aldığı eğitimlerin ardından hayalini gerçekleştirme şansını yakalayan Berker Varlık’tan Chef in the Kitchen’ın hikayesini dinledik. Büyük titizlikle hazırlanan gurme lezzetleri ile kısa sürede Ankara’nın en çok tercih edilen restoranlarından biri haline gelen restoran, şık mimarisiyle de dikkat çekiyor.

chef in the kitchen berker varlık

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1985 Ankara doğumluyum. Başkent Üniversitesi İstatistik Bölümü’nü bitirdikten sonra Amerika’da eğitim hayatımı tamamladım. Yemeğe olan ilgimden dolayı eğitimime Chef Akademi ve Italian Culinary Institue’de devam ettim. Yemek sektöründe öğrenim hiç bir zaman bitmiyor. Araştırma ve tadım bu meslekteki en temel kural.

Sektöre giriş hikayenizi öğrenebilir miyiz?
Yemek sektöründe yer alıyor olmamın hikayesi çocukluk zamanlarıma kadar uzanıyor. Annemin hamarat ellerinden çıkan leziz yemekler hep ilgimi çekmiştir. Yaşım ilerledikçe de ufak ufak reçete denemelerim başlayıp beni günümüze kadar sürükledi. Elimin lezzetine güvendiğimden ötürü kendi işletmemi açma kararı aldım. İyi ki de bu kararı vermişim. Bugün siparişi masasına giden her misafirimin tabağı gitmeden son kontrolü yapar ve yüz ifadesine dikkat ederim. Mutlularsa hak ettiğimiz yere geldiğimizin işaretidir.

chef in the kitchen berker varlık

   

Chef in the Kitchen markasının ortaya çıkışı nasıl oldu?
Markanın isminden de anlaşıldığı üzere “şef mutfakta” düşüncesini tüketiciye benimsetmek istedik. Markanın logosundaki kedi ise bizzat kendi kedim. Damak lezzeti olan bir kediyle yaşamak bu güzel markanın logosu olmayı hak ediyor.

Chef in the Kitchen olarak verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?
Chef in the Kitchen ekibi olarak slow food ve “şefim ne önerir” akımının öncülerinden olmak istiyoruz. Mutfağımızın şefliğini şahsım ve yeteneğini, el lezzetini kanıtlamış Yargıtay’ın mutfak şefi İdris Güler ile en titiz şekilde yapmaktayız. Menümüzü birlikte istişare ederek oluşturduk. Başlangıç için seçtiğimiz İtalya, Meksika, Amerika, Osmanlı ve Türk mutfağının seçmelerini menümüzde misafirlerimiz bulabilir. Menümüzdeki her kalemde iddialıyız ve bu kalemlerdeki şef dokunuşları lezzetimizin ispatı olmakta. Mutfaktan çıkan her ürünü katkısız ve doğal olarak kendimiz yapmaktayız. Yemeklerimizi, ürünlerimize zarar vermemek için kısık ateşte pişiriyoruz.

chef in the kitchen berker varlık

Chef in the Kitchen’ın standart restoranlardan farkını nedir?
Piyasadaki diğer işletmelerden farkımız mutfakta sadece profesyonel şeflerin ve işinde iddialı bir servis personelimizin bulunmasıdır. Butik restoranımızda değerli misafirlerimize değişik sunumlarımızla lezzetimizi kanıtlamak tek arzumuz.

Chef in the Kitchen markasıyla ilgili ileriye dönük hedef ve projelerinizden bahseder misiniz?
İlk hedefimiz misafir memnuniyeti elbette. Müşterilerimize kendi evindeymiş hissiyatını aşılamak istiyoruz. Restoranımızdan mutlu ayrılmaları için ekipçe bu konuya yoğunlaşıyoruz. Daha sonrasında markamızın sektörde adı geçen bir restoran olması için elimizden ne geliyorsa yapıcağız. Ekibimi ve menümü geliştirmek, yeni lezzetleri ve sunumları müşterilerimle paylaşmak istiyorum. Bunun için planladığım bir yurt dışı turum hali hazırda beklemekte.

Adres: Profesör Ahmet Taner Kışlalı caddesi. 2902. sokak no:10 Sarnıç Park AVM Çayyolu
Tel: 0532 154 0142
info@chefinthekitchen.com / www.chefinthekitchen.com

İlgili Haberler

YORUM YAPIN

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN